Osteopathie

Osteopathie: de natuurlijke oplossing dankzij onze osteopaat in Tielen

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam, uitgevoerd door de osteopaat in onze kliniek in Tielen. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Wilt u graag meer informatie over onze behandelingen of therapeuten?
Neem contact op!

Mogelijke klachten waarbij de osteopaat helpt

Osteopathie kan als bewegingstherapie helpen bij heel wat klachten. Wij sommen ze graag even voor u op:

 • rug- en nekproblemen:
  pijn, lumbago, hernia, blokkades, spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid...
 • gewrichtsproblemen:
  pijn, frozen shoulder, tenniselleboog...
 • hoofdpijn:
  spanningshoofdpijn, migraine, cervicogene hoofdpijn, duizeligheid.
 • sportletsels:
  verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, krampen, pijnen,...
 • orgaanklachten:
  zure oprispingen, maagzuur, opgeblazen gevoel, darmklachten, constipatie, verteringsklachten,...
osteopathie 1
osteopathie 2

Wat doet de osteopaat?

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties in ons revalidatiecentrum. De osteopaat geneest niet met osteopathie, maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen, die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden, in tegenstelling tot bij kinesitherapie, niet gebruikt.

Voel de vooruitgang van uw lichaam met osteopathie

Wilt u graag op een natuurlijke manier verlost geraken van blokkades in uw lichaam die ervoor zorgen dat u pijnklachten krijgt? Reken dan op de vakkundige kennis van onze therapeuten. Ervaar zelf de goede werking van osteopathie. Contacteer ons gerust wanneer u nog bijkomende vragen heeft of wanneer u een afspraak wilt vastleggen. Wij zijn steeds bereikbaar op het nummer 014 71 59 49. Bent u geïnteresseerd om ons team te versterken als volwaardige osteopaat? Bekijk dan gerust de vacature als osteopaat en wij komen graag op u terug.

osteopathie 3